söndag 11 mars 2007

Kylskåpsrens

Igår åt vi den här goda risotton med kylskåpsrens till middag. Tänk vad gott det kan bli med bara saker som ligger och skräpar i kylskåpet, som rucola, champinjoner, lite mjukost med mera.Risotto med soltorkade tomater, rucola och sojabönor 4 portioner
4 dl arborio- eller carnaroliris
1 liten gul lök
2 dl vitt vin
ca 1,2-1,5 l varm grönsaksbuljong
6 soltorkade tomater

3 dl kokta sojabönor
30 g grovhackad rucola
2 msk finhackad basilika
2 msk tofutti cream cheese med örter och vitlök
6 champinjoner
2 msk rostade pinjenötter
4 soltorkade tomater

Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och hacka löken fint. Strimla de soltorkade tomaterna och fräs tillsammans med löken några minuter utan att det tar färg. Vänd ner riset och låt det bli torrt. Häll sedan på vinet och låt det ånga bort. Häll i varm buljong så att riset täcks, därefter tillsätter du en deciliter i taget tills risotton kokat klart, det tar runt 15-20 minuter. När den är klar vänder du ner sojabönorna, nästan all rucola, basilika och mjukost och blandar runt. Smaka av med salt och peppar. Kvarta champinjonerna och fräs dem några minuter. Strimla de återstående soltorkade tomaterna och servera risotton med champinjonerna, soltorkade tomater, några rucolablad och rostade pinjenötter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker din blogg är väldigt trevlig. Vackra och färgstarka bilder. Nyskapande recept och regelbunden uppdatering. Något som många andra är mindre bra på.

Anonym sa...

Tack så mycket!