söndag 21 september 2008

Enklaste söndagspizzan

Söndagar är bra pizzadagar och bakfyllepizza funkar bra även utan baksmälla. Vatten går förövrigt utmärkt att använda i pizzadegen när mjölken råkar vara slut. Inom kort ska jag köpa en ny kamera, men än så länge får ni hålla tillgodo med bilder från min mobil.



Enklaste pizzadegen för lata dagar 1 plåt
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och olja och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den på plåten. Lägg på tomatsås och vad du nu vill ha på din pizza. Toppa pizzan med pizzasås. Grädda cirka 20-25 minuter.

Pizzasås för 1 plåt
1 dl tofuline färskost
1 dl havregrädde
1 tsk oregano
en nypa salt

Rör ihop färskosten med grädden och krydda med oregano och salt.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Tillsätt mjölk" ...? :p