måndag 1 september 2008

Veganskt i Göteborg

I helgen åker jag och Emil på minisemester till Göteborg. Jag vet att det finns en alldeles utmärkt veganguide till Göteborg, men jag vill veta vad ni läsare tycker att vi absolut inte får missa. Var finns bästa fikat och maten?

12 kommentarer:

Anonym sa...

jonsborg är iaf ett måste!

Anonym sa...

Falafelvagnarna på grönsakstorget bakom saluhallen! Annars är ju restaurang Solrosen en hit, alltid dagens vegan och fin salladsbuffé, ligger inte långt frå järntorget.

malin. sa...

Håller med om att Jonsborg är ett måste! Finns ett trevligt fik som heter Belindas också. :)

Anonym sa...

Kelly på Andra långgatan är ett måste . Det ända ställe jag känner till som har pizzor med vegansk smältost plus 25 andra vegan grejor

Unknown sa...

Tipsar om denna sidan där alla kan lägga in sina egna tips på matställen över hela landet:
www.vegoguiden.se
De hade bara tre tips för Göteborg (L'Assassino, Kellys, Jonsborg), men sidan blir bättre ju fler som använder den.

Anonym sa...

Här finns det en lista över vegetariska restauranger

Anonym sa...

Och drick göteborgs godaste kaffe på bar centro på en av paralellgatorna till NK! Och om du vill finäta; resturang Lokals tsayspett. Mmm! Annars håller jag varmt med om övriga tips!

Anonym sa...

hagabions cafe, belindas vid korsvägen och l´assasino, kellys. ja det mesta är ju redan sagt =) hoppas ni får en toppenhelg!

Anonym sa...

Min absoluta favorit (och hey, jag bor i Göteborg;) är Hagabion. Fantastisk mat! Speciellt på lunchen, annars är det mest mackor och enklare rätter. Dock har det renoverats under sommaren och jag vet inte om matserveringen är i full gång ännu. Andrum är ett trevligt fik där de har god lunchbuffé annars. Ha en mysig helg!

Madlen sa...

Att HANDLA ekologiskt (och veganskt) i Göteborg går förresten bäst på:
Ekostore (www.ekostore.se) och
Fram kooperativ handel (http://www.framekolivs.se/index.htm).
Och just nu i helgen kommer det bli "Sveriges största ekologiska marknad" på Gunnebo slott strax utanför Göteborg (http://www.jordensmat.se/)!

Så nu är er överlevnad verkligen säkrad;)!! Ha en så trevlig helg i Göteborg!
Madlen :)

Anonym sa...

lite sent men condeco/muffins m.m.:as hallon-muffins! Och jonsborg så klart. OCH inte att för glömma hagabion, fast dom har ju inte buffén öppen på helgerna.

Anonym sa...

Hehe, låter nästan exakt som listan under rubriken "Vegan Göteborg rekommenderar". Vad ska du med folkets åsikter till när Mamma Vegan redan bestämt vad som är bäst? :-)