Vegansk kycklingkorma
Det här är ännu en rätt i kategorin mat som inte gör sig rättvisa när den väl fastnat på bild. Receptet är veganiserat från Anna och Fanny Bergenströms Under valnötsträdet.
Vegansk kycklingkorma med mandel 4 portioner
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk kardemumma
½ tsk kanel
en knivsudd malen chili
3 cm färsk ingefära, riven
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
300 g bitar istället för kyckling från Veggo
4 tomater, fint tärnade
0,5 dl tomatpuré
4 dl vatten
50 g mald mandel
2,5 dl havregrädde
1 lagerblad
salt
Vegansk kycklingkorma med mandel 4 portioner
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk kardemumma
½ tsk kanel
en knivsudd malen chili
3 cm färsk ingefära, riven
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
300 g bitar istället för kyckling från Veggo
4 tomater, fint tärnade
0,5 dl tomatpuré
4 dl vatten
50 g mald mandel
2,5 dl havregrädde
1 lagerblad
salt
Hetta upp oljan i en panna och låt kryddorna fräsa en minut. Tillsätt lök och ingefära och låt fräsa ytterligare någon minut. Ha sedan i vegankycklingen, tomaterna, tomatpuré , vatten och lagerblad och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra under lock cirka 20 minuter. Blanda ner mandeln och grädden och låt koka ett par minuter, nu utan lock. Smaka av med salt och servera sedan med ris.
4 kommentarer:
Åh, den boken är ju så fin (jag slår förresten vad om att de kunde få det att se gott ut!). Jag har själv veganiserat deras limepajrecept, och den brukar vara populär på knytkalas och liknande.
Hej! Vart i Uppsala säljs Veggoprodukter, är det Tant Grön som gäller?
Tack för en mycket bra och inspirerande matblogg!
Mary: Veggos produkter finns på Hemköp och Willys.
En god gryta, men lite väl vattnig för min smak så jag la till ca 2 dl kokta kikärtor och en riven morot. /M
Skicka en kommentar