fredag 5 december 2008

Fredagslyx med fejkkyckling

Lasagne är en av mina favoriträtter. Här kommer ett recept på lasagne med fejkkyckling. Om du vill lyxa till det ännu mer kan du ha i någon dl vitt vin i såsen, men det funkar även bra utan.



Vegetarisk kycklinglasagne med champinjoner och spenat
300 g färska champinjoner
300 g vegetarisk kyckling från veggo
½ purjolök
2 vitlökslyftor
70 g färsk bladspenat

50 g mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl
6 dl sojamjölk
2,5 dl havregrädde
riven muskotnöt
½ svampbuljongstärning eller grönsaksbuljongtärning
salt, vitpeppar

lasagneplattor

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka vitlöken fint och fräs den i lite olivolja utan att den tar färg. Skiva svampen och fräs den med vitlöken några minuter och ta sedan av den från plattan. Stek kycklingen några minuter så att den tar färg. Strimla purjolöken. Smält margarinet i en kastrull och vispa sedan ner vetemjölet. Häll på sojamjölken och låt såsen koka upp. Tillsätt den halva buljongtärningen och riven muskot. Låt sedan såsen sjuda på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll en tredjedel av såsen i botten av en ugnsfast form. Täck med lasagneplattor. Fördela hälften av purjolöken och spenaten över lasagneplattorna och lägg på hälften av svampen och den vegetariska kycklingen. Häll över en tredjedel av såsen och täck med lasagneplattor. Gör samma sak igen och häll över resten av såsen. Täck återigen med lasagneplattor och häll över havregrädden. Ställ in lasagnen i ugnen och låt stå ca 30 minuter. Ta sedan ut lasagnen ur ugnen och låt stå ca 10 minuter så att den sätter sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

du använder bara havregrädde i din mat, har jag fått för mig: Kan det vara så att sojagrädden inte håller samma kvalité, i din mening, eller är det bara en tillfällighet? Tack för en utmärkt blogg!

Sara Rudenmo sa...

Jag använder oftast havregrädde för att jag gillar den smaken bättre, dessutom odlas havre på mycket närmre håll än sojabönor.

Hedda sa...

Vad sägs isåfall om havremjölk istället för soja? Funkar det lika bra?