torsdag 11 januari 2007

Death by chocolate

Jag har inte tillfredsställt mitt chokladbehov tillräckligt under den senaste tiden, så därför gjorde jag ikväll dessa chokladbomber med nougat i. Vegansk nougat kan vara svårt att hitta då den mesta nougaten innehåller vasslepulver. Jag hittade min nougat på Netto. Om du inte hittar kan du ta lite mer choklad istället.Chocolate chip cookies med nougat 20 st

100 g mörk choklad
50 g vegansk nougat
5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,25 dl matolja
0,6 dl vatten

Sätt ugnen på 175ºC. Grovhacka chokladen och riv nougaten grovt. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke. Blanda socker och olja i en annan bunke. Häll det tillsammans med vatten i mjölblandningen. Blanda degen väl och forma till tjugo bollar (eller färre om du vill ha större kakor) Platta ut bollarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i tio till femton minuter. Låt dem svalna något på plåten, och sedan på galler.


Ps. Om jag åker till Stockholm på måndag, och om det mot all förmodan finns några kakor kvar, lovar jag att ta med dem till bloggträffen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har du nåt märke på vegansk nougat?

Anonym sa...

Jag köpte vegansk nougat på Netto, minns inte riktigt vad märket var. Annars kan du ta wienernougat, eller guldnougat (om den fortfarande är vegansk, minns inte riktigt).

Anonym sa...

Tack Sara för detta fantastiska recept! Chocolate chip cookies to die for... gjorde dom igår till Alla hjärtans dag, och kunde inte låta bli att dekorera dom med små rosa sockerhjärtan (Dr.Oetker Dekorationshjärtan) gjorde först ett vitt hjärta av vanlig florsockerglasyr som 'lim' och ram för det rosa hjärtat, sött i dubbel bemärkelse :-)

Anonym sa...

GULDNOUGAT ÄR FORTFARANDE VEGANSKT! :D

Anonym sa...

Jag upptäckte till min fasa att jag hade slut på kakor när det var dags för eftermiddagste. Detta recept räddade min dag. Kanongoda. Jag provade för övrigt att lägga till russin, vilket blev väldigt gott.
Nu för tiden är dock Guldnougat tveksamt veganskt då det innehåller >0,5% mjölkpulver. Det står med som ingrediens men kunde lika gärna klassats som spår.