Indisk linsgryta
Onsdag är egentligen våran husmanskostdag. Fast vi har inte riktigt börjat med det än. Och det blev inte så idag heller. Men vi ska, nästa vecka. Idag blev det indiskt till middag, eftersom vi hade poppadums kvar från igår. Kardemumma är också gott att ha i den här grytan, men idag gjorde jag utan.
Indisk linsgryta 4-5 portioner
2 burkar krossade tomater
2 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen nejlika
1 tsk koriander
1 kanelstång
chili efter smak
lite finriven ingefära
salt, svartpeppar
Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med kryddorna. I med krossade tomater, röda linser och mango chutney och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt det småputtra i femton-tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris.
8 kommentarer:
Hej! Superbra blogg vill jag bara säga först :), veg mat är ju den godaste av godast!
Men ja vill bara fråga, kokar du dina roda linser själv? de ser så fina ut, alltid när ja gör det blir de små och mosiga :S. Goda dock :).
Ha det!
ja jag kokar alltid mina linser själv. de blir mycket godare och så känns det rätt onödigt att köpa burkade eftersom de ändå behöver koka sådan kort tid. jag brukar köpa röda linser i utländska affärer eller vid de utländska hyllorna i vanliga mataffärer, för att de linserna är mindre och rundare. om det är någon smakskillnad vet jag inte, men jag gillar de bättre än t.ex. saltå kvarns eller liknande.
hmm nja, basmatiris... skulle föredra råris, eller om man inte hinner det så istället fullkornsris.
åh vilken god linsgryta!
Jag brukar tycka om att ha i lite citron- eller limejuice i linsgrytan för att få en fräschare smak.
Kan man använda gröna linser också?
Svara gärna till:
godabakelser.blogg.se
Skitgott! Tack för tipset! :-)
Har ätit vegansk mat en vecka nu, och letar runt lite på recept och hittade din sida. Testade dethär idag. JÄTTE GOTT!! Är inte van med stark mat men det värmde bra =)
Tack för receptet!
Skicka en kommentar