torsdag 4 januari 2007

Kvällsmat

Häromkvällen åt vi ugnsbakade rotsaker med kikärtssallad och tzatziki.



Vegansk tzatziki
2,5 dl alpro sojayoghurt
½ gurka
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt, svartpeppar
lite pressad citron
lite olivolja

Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda alla ingredienser och låt gärna tzatzikin stå och dra till sig innan servering.



Kikärtssallad med tomat och chili
4 dl kikärtor
1 rödlök
1 stor tomat
0,5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar

Finhacka tomaten och rödlöken. Blanda ihop dressingen och vänd ner kikärtorna, tomaten och rödlöken i den. Den här kikärtssalladen är perfekt att dagen efter använda som bas i en bulgursallad. Blanda ner kokt bulgur, majs, ännu mer tomat och lite sallad. Servera med sambalyoghurt (sojayoghurt+sambal oelek+lite tomatpuré+salt+peppar) och gott bröd till.

1 kommentar:

Nej. sa...

I'm going for this one (seåsen) tonight!
Min mor och hennes man tog i uppdrag att framställa kikärtsbiffar utan ägg i kväll - men dom ville ha ovegansk sås till. Det är tur att internet finns!

Tack för en ypperlig recept-blogg!