onsdag 10 januari 2007

Om havregräddes förträfflighet

Häromkvällen åt vi en härligt gräddig gryta med tofu och röd curry. I såna här rätter brukar jag vanligtvis använda mig av kokosmjölk, men det var befriande skönt med en gräddig gryta som smakade just grädde (nåja, havregrädde), och inte kokos. Nog för att jag gillar kombinationen kokosmjölk och röd curry, men ibland är det skönt med gräddiga grytor.


Gräddig tofugryta med röd curry 2 portioner

150 g fast tofu
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten röd paprika
1 dl haricot verts
1,5-2 dl havregrädde
0,5-1 tsk röd currypasta
1 tsk ketchup
salt, svartpeppar

Strimla löken och finhacka vitlöken. Fräs det i lite olja tills löken blivit mjuk. Strimla paprikan och tofun och låt det fräsa med löken. I med havregrädde, haricot verts och röd currypasta och låt koka på svag värme några minuter. I med lite ketchup för att grytan ska bli lite sötare och smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris och en majssallad. (majs+sweet chili sås+äppelcidervinäger+salt+svartpeppar)

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Verkar jättegott!

Carl Michael sa...

Lagade precis detta recept, blev underbart gott!