måndag 29 januari 2007

Pestoproblem


Till en sån här god kvällsmacka behöver du:

två rostade brödskivor
lite tomatpesto
några rucolablad
lite silkestofu
två blad färsk basilika
örtsalt, svartpeppar

Bre tomatpesto på brödskivorna. Lägg på lite rucola och lite silkestofu. Tofun smakar ingenting men gör att smörgåsen blir krämig och god, jag brukar låtsas att det är mozzarella, det ser nästan ut som det. Jag har aldrig ätit mozzarella, förutom veganmozzarella, men det lär tydligen inte smaka som riktig. Eftersom tofun är rätt menlös i smaken så behövs det strö på en del örtsalt och lite nymalen peppar. Klipp lite färsk basilika på mackan och lägg på den andra brödskivan. Klart!

Tomatpesto till en smörgås
5 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
olivolja eller olja från tomaterna
1 msk solrosfrön eller pinjenötter
salt, svartpeppar

Mixa solrosfröna fint. I med tomater och vitlök och lite olivolja. Mixa ihop allt. Smaka av med salt och svartpeppar.Jag undrar förresten hur det är med pesto, vad ÄR egentligen pesto? Är det bara peston med basilika som är pesto eller kan man kalla alla liknande såser/röror för pesto? Pesto är ju en avledning till det italienska ordet pestare, som betyder stöta, men man stöter ju inte ihop de soltorkade tomaterna i ovanstående recept. Kan man ändå kalla röran för pesto?

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Din macka ser smarrig ut. Jag gjorde din soppa med sötpotatis, linser, morötter och potatis förra veckan. Den var jättegod!

Anonym sa...

Traditionellt så stöter man nog all pesto, även röd? Det är kanske inte det vanligaste att man mortlar/stöter varken röd eller grön pesto nuförtiden när varenda människa har mixer hemma?