torsdag 12 februari 2009

Förundersökningen nedlagd

Jag tycker om konsumentmakt. Jag skrev tidigare om mitt fatala tårtmisslyckande och riktade då starka misstankar mot Go Green och deras ändring av innehållet i vispgrädden. Go Green ringde upp mig tidigare idag och tog på sig all skuld för misslyckandet. Eller nåja. Vad de meddelade var att de arbetar för fullt med att få fram en ny, bättre vispgrädde. En grädde som ska vara mer lika den gamla. De har nämligen tagit emot flera telefonsamtal och mail om att konsumenterna var missnöjda med den nya produkten. Det som skiljer den nya grädden mot den gamla är något med havrebasen i vispgrädden, vilket gör att grädden nu får en annan färg och konsistens än tidigare. Mer än så förstod jag inte riktigt. I väntan på den nya, bättre Go Greengrädden använder jag Soyatoo, särskilt nu i semmeltider. För övrigt trodde jag ju att jag skulle ha en massa nya tårtrecept att publicera efter alla dessa födelsekalas som har varit under de senaste veckorna, men jag måste krypa till korset och säga att jag inte har ett enda. Det har blivit gamla klassiker som valentinkaka och exotisk frukttårta. Men det kommer dock fler tårtrecept så småningom.

6 kommentarer:

JEZ RENA sa...

Snyggt jobbat! Jag visste inte att något glassigt som konsumentmakt var en riktig möjlighet.

Anonym sa...

Hi hi... lite knasigt faktiskt att behöva arbeta för att få fram en ny vispgrädde som är mer lik den gamla... Varför inte bara behållt den? (Och besparat oss våra tårthaverier..! ;) ) Nåväl, semmeltider, Soyatoo får det bli. (Och inte rinnig hemmixad cashewgrädde i semlorna som i urminnes tid när jag just blivit vegan och vispbar vegangrädde var blott en dröm... :)

Tack för din förundersökning iallafall, man blir bestämt lite pepp på konsumentmakt av dig som kontaktar företag och så..! Fint! Keep up! :)

Anonym sa...

Härligt att GoGreen är så snabba att reagera konstruktivt på feedback. Det bådar gott. (Sen borde de givetvis även anlita en vegantestpanel som proväter och använder alla deras nya produktprototyper ett tag innan de sätts i tillverkning. Jag anmäler mig frivilligt! :-)

Undrar hur snabbt carlshamns nya veganvisp kommer ut i butikerna och om den är lika fast som gamla GoGreen.

Anonym sa...

Menar du att GoGreen kontaktade dig för vad du skrev på din blogg, eller hade du mailat dem först?

Anonym sa...

Jag hade ringt dem och kvinnan i kundtjänst skulle ringa upp mig efter att hon tagit reda på lite mer fakta.

Anonym sa...

jag grät över min misslyckade födelsedagstårta pga go greens nya recept!