tisdag 17 februari 2009

Mer chips åt folket

Efter ett telefonsamtal med Lantchips kan jag nu konstatera att deras dill- och gräslökschips samt gräddfil- och lökchips inte innehåller några mjölkprodukter, medan gräddfilschipsen fortfarande innehåller mjölkprodukter. Hemsidan är tyvärr inte uppdaterad.För att få ännu fler veganska chipssorter, hör av dig till Estrella och Olw och be dem ta bort onödiga mejeriprodukter i deras chips.

9 kommentarer:

Anonym sa...

För fan jag valde det sämsta tillfället någonsin att flytta utomlands alltså. Fast här i norge finns i alla fall lite olika pepparchips.

Anonym sa...

Fråga:
Innehåller inte chipsen mjölksocker (laktos) som kommer från mjölk?

Jag kan inte några av dem pga mjölksockret.

Anonym sa...

Rolf: Norge verkar vara ett trist chipsland, men som sagt, det finns i alla fall riktiga pepparchips. I Sverige finns det bara peppar- och grillchips.

Anonym: Nej, de innehåller ingen laktos.

Anonym sa...

Bra jobbat!

Anonym sa...

Men du, vasslepulver är väl ändå inte ens vegetariskt eftersom det (oftast) är en produkt från löpe?Frågade du exakt om det?

Anonym sa...

Vasslepulver är inte veganskt, men de chips jag har nämnt ovan innehåller inte det enligt den informationen jag fick från kundtjänst samt enligt vad som står på chipspåsarna.

Anonym sa...

Det står med på lök och gräddfil chipsen som jag läst väldigt många gånger står även på hemsidan under innehållsförteckningen :(

Anonym sa...

Klipper och klistrar in min kommentar från http://www.vegankrubb.se/?p=507#comments :

Citerar mejlsvar från lantchips om “gräddfil och lök” från 090109:

“För gräddfilen har vi precis som du säger mjölk i produkten som återfinns i en av kryddan (Natriumkaseinat). Detta kommer vi dock att ta bort helt så produkten blir fri från spår av mjölk och därmed animalisk. [de menar icke-animalisk] Vi kommer inom kort att uppdatera påsen och hemsidan.”

Men natriumkaseinat stod inte med på påsen i min butik: http://img213.imageshack.us/img213/1778/lantchips1js0.jpg . Jag följfrågade om det men fick inget svar från lantchips. Om fler skriver och frågar kanske dom svarar snabbare. E635 som står på påsen verkar däremot vara animaliskt:
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14049&epslanguage=SV

-----------
ny kommentar:

Även om lantchips segar enormt med hemsidesuppdateringen så lär de inte sälja produkter med felaktiga ingrediensförteckningar. Så vi reder väl enklast ut frågan genom att ta kort på innehållsförteckningen på en ny påse i någon butik nu igen och länka till bilden här

Anonym sa...

IKEA säljer lantchips gräddfil lök 150g i egen påse. Pris 9kr.

Bild och innehållsförteckning:

http://img16.imageshack.us/img16/2497/ikealantchipsgrddfillk1.jpg