torsdag 22 mars 2007

Enkel kvällsmat

När jag jobbade som aupair i Tyskland åt vi sällan varm mat till middag. Oftast bestod kvällsmaten av bröd, grönsaker och olika pålägg. Jag var inte riktigt van att bara äta smörgåsar till middag, och åt i början nästan lika mycket bröd som hela familjen åt sammanlagt (dvs. bröd för två föräldrar och tre barn). Efter ett tag vande jag mig, men så fort jag kom hem till Sverige började jag äta rejäl, varm middag igen. Ikväll blev det dock enklare kvällsmat, och dessutom kall sådan. Vi åt lunch rätt sent, så därför blev det hembakt bröd, oliver och olika röror till kvällsmat. Bland annat en ärtpuré med pepparrot. Jag har aldrig testat kombinationen ärtor och pepparrot förut, men tänkte att det skulle bli gott och det blev det. Om jag hade haft wasabi hemma hade dock det åkt i istället för pepparroten.Grön ärtpuré med pepparrot
2 dl gröna ärtor
0,5 dl cashewnötter
3 msk kallpressad rapsolja
2 tsk citronsaft
1,5 msk riven pepparrot
salt, svartpeppar

Mixa cashewnötterna fint. Tillsätt ärtor och rapsolja och mixa tills det blir en puré. Smaka av med citronsaft, pepparrot, salt och peppar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

OJ... det där lät ruskigt spännande. Kanske jag tom kan få min karl till att äta ärtor.

Använder du saltade cashesnötter? Jag tycker det är svårt att få tag på utan salt...

Anonym sa...

Testa vettja!

Ja, jag använder osaltade cashewnötter, de brukar finnas vid lösviktsnaturgodiset. Annars är det ju bara att använda saltade och dra ner på saltet i den färdiga purén, eller helt enkelt skölja av saltet från nötterna.

Louise sa...

Jag har levt på en liknade röra som lunch i över en vecka men i min var det ingen pepparrot, när jag gör en ny ska jag testa det!

Tack för att du länkar till mig:)

Anonym sa...

Annars är ärt"pesto" med basilika och några slags nötter/frön i bland det godaste jag vet!

Anonym sa...

innovativt, spännande, GOTT!

Siri sa...

Det låter och ser otroligt gott ut. Precis vad jag är sugen på till middag! Jag gillar bloggen i övrigt också!