söndag 8 februari 2009

2 GRÖNA: chokladtryffelpaj med limemarinerade hallon

Igår var det terminspremiär för 2 GRÖNA. En av efterrätterna som serverades var den här chokladtryffelpajen med limemarinerade hallon.



Chokladtryffelpaj med limemarinerade hallon
Botten
12 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

Fyllning
250 g mörk choklad
1,25 dl havregrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe

Limemarinerade hallon
100 g hallon
1 lime, saft och rivet skal
1 msk råsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen. Blanda ingredienserna väl och tryck ut degen i en rund form med avtagbara kanter. Grädda pajskalet mitt i ugnen 8-10 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna. Blanda sedan ihop limesaft, rivet limeskal och råsocker och tillsätt hallon. Servera det till chokladpajen.

11 kommentarer:

Adde sa...

Åh, gud! Du är inte klok (på ett bra sätt). Men blir inte degen lite soggig?

Anonym sa...

tror tryffeln vinner på att ha i lite sprit också! gärna mörk rom, det hade jag i min tryffel i julas och det blev helt bananas gott.

Anonym sa...

Adde: Nej, den stelnar i kylen.

Staffan tracy: Absolut! Eller kaffelikör. Jag ska ta det nästa gång jag gör tryffelpaj.

Bitte sa...

Verkar ju supergott! Måste testas!

Anonym sa...

Ja tack!! ;D

Anonym sa...

Herregud! Ser helt sjukt gott ut!

Anonym sa...

Simpelt och gott verkar det som. Me like. I instruktionerna skriver du "Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält." men vaniljsocker finns inte med i ingredienslistan, hur mkt använde du?

Sara Rudenmo sa...

Nu har jag ändrat receptet, 1 tsk ska det vara.

Anonym sa...

Hej! Hittade nyligen din blogg och gillar den verkligen! Gjorde denna kaka i går! Kunde dock inte trycka ut digestiven och smöret i formen för det var alldeles för smuligt. Men la det i bottnen. Den var mycket god, tog lite mörk rom i också. Dagen efter var den super super god så det kan jag rekommendera att låta den vara i kylen ett bra tag. Tack för härlig blogg!

Anonym sa...

Verkar mumsigt! Tror du man kan gora denna pa sojamjolk? Ar i Polen och tankte gora denna men hittar ingen vegangradde :S

Gott nytt ar!

Unknown sa...

Går den frysa? Eller håller sig i kylen i fyra dagar?