tisdag 3 februari 2009

Snabbt, enkelt och gott

Snabbt, lätt och gott helt enkelt.Snabb lunchpasta med körsbärstomater och citron 4 portioner
400 g pasta
3 dl kokta stora vita bönor
1 avokado
ett par skivor rödlök
1 ask körsbärstomater
skalet från en citron
2 msk naturell tofuline färskost
1 msk kallpressad rapsolja
salt, nymalen svartpeppar

Koka pastan. Tärna avokado och dela körsbärstomaterna. Häll sedan av pastavattnet när pastan är färdigkokt. Blanda i avokado, bönor, körsbärstomater och rödlök. Riv över skalet från en citron. Blanda sedan ner färskost och rapsolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5 kommentarer:

Anna sa...

Åh, det där lät och såg väldigt gott ut, förutom löken då :P Jag lagade förresten jättegod lunch idag, som räckte till två matlådor också. Jag hade ett paket havregrädde kvar sen jag gjorde dina praliner, och lite wok-grönsaker i frysen och nudlar i skafferiet + lite annat smått och gott. Kan du gissa vad det blev för något gott?

Sara Rudenmo sa...

Haha, jag har inte gjort den klassiska nudelwoken sedan, ja jag vet inte, när vi alla bodde hemma kanske? För övrigt kom jag att tänka på grannen Ulla häromdagen, hon som bodde längst bort på gatan. Tänk att vi gick och frågade om hon kunde trolla! Hur gamla kan vi ha varit då?

Anonym sa...

Jag lagade detta igår, det blev gott. Hade i olivolja istället för rapsolja dock

Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Näe, det var väl mest under vegetariantiden kanske? För du brukade väl ha quorn i? Haha, det tänker jag också på ibland. Tänk att hon accepterade att vi kom och tiggde godis på det viset. Undrar om hon brukade skriva upp godis på handlingslistan för att vi skulle komma och be om trolleri :P Med en galge dessutom. Vi var nog inte pyttesmå i alla fall, för jag minns det väldigt tydligt.