torsdag 16 oktober 2008

Höstrisotto med svamp



Svamprisotto med blackeyebönor 4 portioner
1 shalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl arborioris
ca 1 l varm grönsaksbuljong
ca 400 g blandad svamp (jag använde trattkantareller och höstkantareller)
3 dl blackeyebönor
2 msk tofuline färskost, gärna vitlök och persilja
salt, svartpeppar
2 msk färsk hackad persilja

Hacka löken och vitlöken och fräs den i olivoljan. Lägg i riset när löken har fått lite färg. Om du använder torkad svamp så lägger du bara i den. Om du använder färsk svamp, låt den fräsa med löken. Häll sedan på några deciliter varm grönsaksbuljong och låt koka cirka 20-25 minuter tills riset är färdigt. Häll på mer varm buljong under tiden tills det är alldeles lagom krämigt. Rör i bönorna, osten och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

AH VAD GOTT MED RISOTTO
borjar seri ledsna pa aubergine (jag vet, sjukt men sant) pga ater varje dag

bara Lova sa...

Hur funkar det med färskosten. Smälter den fint eller blir det mest grynigt? Den är ju väldigt god som den är annars.

Anonym sa...

Anna: jag lovar att bjuda dig på risotto när du nu kommer till Uppsala!

Bara lova: osten smälter väldigt fint pch gör risotton riktigt krämig och god!

Anonym sa...

:D
och jag bjuder pa nagot israelskt! dvs nagot sjukt gott!