tisdag 14 oktober 2008

Äppeltider

Emil vet vad man ska göra om man har en drös äpplen hemma som borde ha ätits upp för länge sedan. Själv har jag gjort äppelchutney.

Emils äppelkaka med ingefära och mandel
50 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk riven ingefära
2,5 dl sojamjölk

2 äpplen
1 dl hackad mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Ha i dem rivna ingefäran, det avsvalnade margarinet och sojamjölken och vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter. Skala och skiva äpplena. Tryck ned äppelskivorna i kakan. Strö över hackad mandel. Grädda i ca 40 minuter.

Inga kommentarer: