fredag 10 oktober 2008

Latmaskens pyttipanna

Istället för fryst, svindyr pyttipanna: fattiglappens hemgjorda pyttipanna. Perfekt för latmaskar dessutom!



Latmaskens pyttipanna ca 5 portioner
6 potatisar
2 morötter
2 gula lökar
3 dl svarta bönor
3 dl kikärtor
1 röd paprika
1 msk torkad timjan
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och fräs den i en stekpanna så att den får lite färg. Skala och tärna potatis och morot så fint du vill och orkar. Lägg allt i en långpanna. Ringla över lite olja och blanda allt. Ställ in långpannan i ugnen och låt den stå ca 40 minuter (= 1 avsnitt Desperate Housewives eller liknande). Om du orkar, gå och rör om emellanåt, annars struntar du i det. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan pytten svalna och frys in den portionsvis, så är det bara ta fram och steka när andan faller på.

4 kommentarer:

UndergroundCooking sa...

Otroligt smart! Att jag aldrig tänkt på det förut!

Yamiko sa...

Jag brukar ha paprikakrydda på min pyttipanna. Det är svingott till potatis och så får den en sån fin färg. ^^

Anonym sa...

Testa rökt salt!
/Kapten.blod

Dazumal sa...

Vi har brukat göra en snarlik "pytt" på potatis, morötter, lök, kålrot, lite palsternacka och lite rotselleri. Blir gudomligt god. Vi kryddar med rosmarin, svartpeppar och chili.